Psycholoog Amersfoort
STRAAT 1
3812 RP Amersfoort
info@psycholoogamersfoort.com
psycholoog Amersfoort
Weer positief en met frisse moed in het leven staan, dat help ik u graag bereiken!

Psycholoog Amersfoort

psycholoog Amersfoort Psycholoog Amersfoort ACHTERNAAM
Psycholoog NAAM:
"Als ervaren psycholoog heb ik vrijwel alle soorten problemen al eens voorbij zien komen."

AVE: Audiovisuele hersentraining | Psycholoog Amersfoort

Audio Visuele Entrainment (AVE)

AVE is een vorm van hersentraining, waarbij de hersenen via toon en lichtstimulatie getraind worden om in de juiste staat te komen. Hersenen produceren hersengolven, die een bepaald ritme hebben. Er zijn hersengolven met een traag ritme en hersengolven met een snel ritme. Deze hersengolven moeten in een bepaalde verhouding aanwezig zijn en soms gaat het op dat gebied niet goed.

Waar is AVE effectief bij?

Klachten als aandacht- en concentratieproblemen, moeite om in actie te komen, moeite met het nemen van beslissingen of met plannen/organiseren, kunnen ontstaan doordat de hersenen een te traag ritme hebben. Bij klachten als prikkelgevoeligheid, drukte in het hoofd, innerlijke onrust en slaapproblemen, zijn de hersenen juist te snel.

Bij AVE wordt via een koptelefoon geluid met een bepaald ritme aan de hersenen gepresenteerd. Die nemen dat ritme na een aantal minuten vanzelf over. Om het effect verder te versterken wordt ditzelfde ritme ook via een bril met lichtpatronen aangeboden. U zet de bril op met gesloten ogen; het licht schijnt door de oogleden en wordt zo geregistreerd door de hersenen.

Allereerst wordt in mijn praktijk NAAM de AVE uitgetest. Daarbij worden metingen verricht van onder andere de hersengolven om te zien of de behandeling het gewenste effect heeft. Als dat zo is, dan kunt u de behandeling thuis doen, minimaal 4 keer per week, gedurende een half uur. U huurt de AVE apparatuur op weekbasis. Na ca. 30-40 behandelingen zijn de hersenen zo getraind dat de klachten in voldoende mate verminderd zijn.

Heeft u nog vragen?

psycholoog in amersfoort
Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met mij op: psycholoog Amersfoort contact


Psycholoog Amersfoort is lid van: nederlands instituut van psychologenNIP nederlands instituut psychologen nederlands verbond psychologen psychosociaal therapeutenRegister Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg